ناباروری ثانویه

ناباروری ثانویه

ناباروری ثانویه چیست؟

ناباروری ثانویه زمانی است که زن و شوهر پس از داشتن یک کودک با ناباروری دست و پنجه نرم می کنند. از طرف دیگر ، ناباروری اولیه زمانی است که زن و شوهر پس از حداقل یک سال تلاش برای باردار شدن صاحب فرزند نشده اند.

چه زمانی باید به متخصص ناباروری مراجعه کنم؟

برای زنانی که 35 سال بیشتر هستند و یا زوج هایی که سه بار یا بیشتر سقط جنین پشت سر هم داشته اند ، ما ممکن است لقاح آزمایشگاهی (IVF) را با آزمایش ژنتیک قبل از لانه گزینی برای آناپلوئیدی توصیه کنیم.

زوج هایی که برای بار دوم یا حتی بار سوم قادر به باردار شدن نیستند ، از ناباروری ثانویه رنج می برند. تجربه در اولین بار ممکن است دردسر خاصی نداشته باشد. شاید حتی به این فکر نکرده باشید که بچه دار شدن کودک چقدر دشوار است.

چند زوج ناباروری ثانویه دارند؟

تخمین زده می شود که 11٪ زوجین با ناباروری ثانویه دست و پنجه نرم می کنند. این مشکل ممکن است به دلایل مختلف در افراد ایجاد شود.

علل ناباروری ثانویه

سن یکی از رایج ترین دلایل ناباروری ثانویه است. کیفیت تخمک های زن با افزایش سن کاهش می یابد همچنین ممکن است خطر سقط جنین را افزایش پیدا کند و احتمال بارداری موفقیت آمیز را کاهش می دهد. در سن 35 سالگی ، یک زن سالم تقریباً 15٪ هر ماه باردار می شود. از طرف دیگر ، مردان به طور معمول در حدود 45 سالگی کاهش باروری را تجربه می کنند. مطالعات نشان داده است که مردان مسن در معرض نقص ژنتیکی اسپرم هستند ، که خطر سقط جنین ، مرده زایی و انتقال برخی شرایط ژنتیکی را افزایش می دهد.

دلایل مختلف دیگری برای ناباروری ثانویه وجود دارد ، از جمله:

عوارض ناشی از زایمان قبلی در بارداری های آینده (به عنوان مثال بافت اسکار در رحم یا لوله های رحمی)

تغییر در سبک زندگی بر کیفیت اسپرم و تخمک تأثیر می گذارد (به عنوان مثال سیگار کشیدن ، استفاده از الکل ، افزایش وزن)

  • مسائل هورمونی
  • آندومتریوز
  • فاکتورهای رحم و لوله
  • دیابت
  • سندروم تخمدان پلی کیستیک
ناباروری ثانویه

ناباروری ثانویه

سلامت رحم

اگر تحت عمل سزارین یا هنگام تولد فرزند قبلی خود قرار گرفتید ، اگر چسبندگی رحم یا زخم در لگن وجود داشت ، گذراندن یک بارداری سالم دوم را دشوار می کند. بافتهای زخم شده ممکن است دفعه بعدی بر روند لقاح تأثیر بگذارند.

همچنین ممکن است شرایطی مانند آندومتریوز یا انسداد لوله رحمی داشته باشید که می تواند روی کاشت جنین تأثیر منفی بگذارد. انسداد یا جای زخم در لوله رحمی می تواند منجر به حاملگی خارج رحمی شود. حاملگی خارج رحمی زمانی است که جنین به جای رحم خود را به دیواره داخلی لوله رحمی متصل می کند. در صورت انسداد یا جای زخم ، تخمک به رحم نخواهد رسید و لقاح در لوله رحمی انجام می شود که به طور کلی سقط جنین منجر می شود.

زنان به دلایل زیادی در هر سنی می توانند به PCOS یا همان سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا شوند. این ممکن است در دوران بارداری قبلی شما نیز یک بیماری زمینه ای باشد. این وضعیت بر تخمک گذاری شما تأثیر می گذارد و باعث ایجاد مشکل در بارداری می شود. اگر در طی شش ماه سعی در باردار شدن داشتید و قادر به انجام آن نبودید ، لطفاً برای یک معاینه به متخصص زنان خود مراجعه کنید.

سلامتی شریک

سن در زنان و مردان مهم است. با افزایش سن ، ممکن است کیفیت اسپرم کاهش یابد. گاهی اوقات ، ممکن است هیچ حرکتی در اسپرم ها وجود نداشته باشد ، بنابراین بر روند لقاح تأثیر می گذارد یا تعداد اسپرم کمتری وجود دارد. اگر همسر شما در سن بالایی است ، برای تجزیه و تحلیل اسپرم باید با یک متخصص باروری مشورت کنید.

سن زن

باروری زنان در 20 و اوایل 30 سالگی بیشتر است. در اواخر 30 سالگی ، ذخیره تخمدان یا ذخیره تخمک شروع به تخلیه می کند. این کاهش در تعداد و همچنین کیفیت تخمهای تولید شده مشاهده می شود. همچنین ، نسبت تخم های مبتلا به ناهنجاری های کروموزومی با افزایش سن به تناسب افزایش می یابد. تخمک های غیرطبیعی قادر به بارداری موفق نیستند و همچنین احتمال انتقال نقایص ژنتیکی به کودک بیشتر است. شناخته شده است که این مهمترین دلیل ناباروری است.

با افزایش سن ، کیفیت تخمها نیز کاهش می یابد. تخمهای تولید شده ممکن است توانایی تشکیل جنین را نداشته باشند. اگر می خواهید در اواخر دهه 30 یا اوایل 40 سالگی باردار شوید ، توصیه می شود در اسرع وقت با پزشک مشورت کنید و گزینه های بارداری خود را مطرح کنید.

علائم ناباروری در بانوان

تغییراتی در چرخه قاعدگی

این ممکن است فقدان دوره قاعدگی شما باشد ، سنگین تر از جریان طبیعی یا چرخه قاعدگی نامنظم می تواند نشانه ناباروری باشد. در نظر داشته باشید که چرخه قاعدگی خود را ردیابی کنید تا به شما در شناسایی الگوها یا تغییرات در اوایل کمک کند. جز اولین سوالات در هنگام مراجعه به یک متخصص زنان و زایمان در زمینه چرخه قاعدگی شماست.

اکنه های شدید و ناگهانی

تغییرات ناگهانی پوست ، مانند جوش های شدید آکنه در بزرگسالی ، می تواند علامت اصلی آن باشد که با هورمون های شما اتفاق می افتد. همچنین این علامت هشدار دهنده اولیه سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است که می تواند منجر به مشکل در بارداری شود.

دوره های دردناک

ما در اینجا در مورد گرفتگی طبیعی صحبت نمی کنیم. اما ، درد شدیدی که شما را در مسیر متوقف می کند و حتی باعث حالت تهوع یا استفراغ می شود. این به تنهایی ممکن است نشانه ناباروری نباشد ، اما همراه با علائم دیگری مانند درد در هنگام مقاربت ، خون در ادرار یا حرکات روده یا قاعدگی های نامنظم ، می تواند نشانه های آندومتریوز باشد – بیماری که 20-40٪ زنان را تشکیل می دهد موارد ناباروری.

رشد قابل توجه مو (یا ریزش مو)

سندرم تخمدان پلی کیستیک باعث ایجاد کیست های کوچک در خارج تخمدان ها می شود و همچنین باعث تولید بیش از حد هورمون های مردانه در بدن می شود. اگر متوجه رشد مو در مکان های غیرمعمول مانند صورت ، بازوها ، سینه یا پشت خود شوید ، این می تواند یک هشدار باشد. از طرف دیگر ، ریزش یا نازک شدن مو می تواند نشانه ای از سایر بیماری های مرتبط با ناباروری مانند مشکلات تیروئید ، کم خونی یا اختلالات خود ایمنی باشد.

افزایش ناگهانی وزن غیر قابل توضیح: یکی دیگر از علائم PCOS ، افزایش ناگهانی وزن غیر قابل توجیه است در صورتی که در رژیم غذایی یا میزان فعالیت شما تغییری ایجاد نشده باشد. بخاطر داشته باشید که حتی در شرایطی که بیماری PCOS وجود ندارد ، در باروری نقش بسزایی دارد. اضافه وزن یا کمبود وزن هر دو می تواند منجر به مشکل بارداری شود.

علائم ناباروری در مردان

درد یا تورم بیضه

دلایل عمده تورم بیضه ممکن است شامل پیچش بیضه ، عفونت یا حتی فتق باشد. در حالی که درد یا تورم در این منطقه همیشه به معنای ناباروری نیست ، اما همیشه علت مراجعه به پزشک از پزشک است.

اختلال نعوظ

همچنین در عدم تعادل هورمونی نیز مرتبط است ، اختلال نعوظ در تقریباً یک چهارم زوجینی که با ناباروری دست و پنجه نرم می کنند وجود دارد. این ممکن است در نتیجه یک آسیب ، یک وضعیت پزشکی ، استفاده از داروهای تجویز شده یا داروهای تفریحی یا حتی عوامل روانی مانند افسردگی ، اضطراب یا استرس باشد.

علائم ناباروری مشترک در زنان و مردان

سایر علائم هشدار دهنده که می تواند هر دو جنس را تحت تأثیر قرار دهد شامل سرطان های گذشته یا بیماری های مزمن ، سابقه بیماری یا بیماری مقاربتی ، عادات نادرست در زندگی مانند سیگار کشیدن یا مصرف زیاد الکل و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی در محل کار است.

___________________________________________________

راه های ارتباطی با دکتر منیره گلشیرازی

شماره تماس دکتر : 02177877513

پیج اینستاگرام دکتر منیره گلشیرازی

کانال آپارات دکتر منیره گل شیرازی

___________________________________________________

سایر مطالب

بهترین دکتر برای جوانسازی واژن با prp

بهترین دکتر برای درمان ناباروری در زنان

بهترین متخصص زنان در شرق تهران

بهترین جراح هیسترکتومی در تهران

بهترین دکتر زنان در تهران 

5 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.