
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندروم تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان یک بیماری نسبتا شایع در بین بانوان می باشد که روش های مختلفی برای درمان آن وجود دارد . در این مطلب در زمینه نحوه ابتلا به آن ، علائم ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیست و درمان آن اطلاعات جامعی دریافت خواهید نمود .
سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟
سندرم تخمدان پلی کیستیک یا سندروم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری هورمونی است که زنان می توانند در سال های باروری خود ممکن است به آن دچار شوید . این می تواند بر توانایی شما در فرزندآوری تأثیر بگذارد و باعث ایجاد ناباروری در زنان می شود . همچنین می تواند:
نظم دوره های قاعدگی را برهم زند .
باعث آکنه و موهای ناخواسته بدن و صورت می شود .
دوره های قاعدگی برای زنان بسیار سخت و دردناک خواهد شد .
خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی ، از جمله دیابت و فشار خون بالا را افزایش دهید .
برای علائم می توانید درمان کنید. و ممکن است بتوانید باردار شوید ، اگرچه ممکن است برای بهبود باروری خود نیاز به مصرف دارو داشته باشید .
برخی از زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک کیست هایی در تخمدان های خود دارند. به همین دلیل به آن “پلی کیستیک” گفته می شود. اما این نام گمراه کننده است زیرا بسیاری از زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک کیست ندارند.
هورمون ها و سندروم تخمدان پلی کیستیک
وقتی سندروم تخمدان پلی کیستیک دارید ، هورمونهای تولید مثل شما از تعادل خارج می شوند. این می تواند منجر به بروز مشکل در تخمدان های شما شود ، از جمله عدم به موقع پریود یا عدم دریافت آن.
بدن شما باعث می شود تا هورمون ها اتفاق بیفتد. برخی بر چرخه قاعدگی شما تأثیر می گذارند و به توانایی شما برای بچه دار شدن وابسته هستند. هورمون هایی که در سندروم تخمدان پلی کیستیک نقش دارند عبارتند از:
آندروژن ها آنها غالباً هورمون های مردانه خوانده می شوند ، اما زنان نیز دارند. زنان دارای سندروم تخمدان پلی کیستیک تمایل به سطح بالاتری دارند.
انسولین این هورمون قند خون شما را کنترل می کند. اگر سندروم تخمدان پلی کیستیک دارید ، بدن ممکن است آنگونه که باید نسبت به انسولین واکنش نشان ندهد.
پروژسترون با وجود سندروم تخمدان پلی کیستیک ، بدن شما ممکن است از این هورمون به اندازه کافی برخوردار نباشد. ممکن است دوره های خود را برای مدت طولانی از دست دهید یا در پیش بینی زمان رسیدن آنها مشکل دارید.
علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک
شایع ترین علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک دوره های از دست رفته ، نامنظم ، نادر یا طولانی است. آندروژن های اضافی می توانند باعث ریزش مو ، مو در مکانهایی که شما آن را نمی خواهید (مانند صورت شما) و آکنه نکنند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک
علائم دیگر عبارتند از:
پوست تیره یا پوست اضافی (برچسب های پوستی) روی گردن یا زیر بغل
تغییرات خلق و خوی
درد لگن
افزایش وزن
علل سندروم تخمدان پلی کیستیک
پزشکان از همه دلایلی که برخی از زنان سندروم تخمدان پلی کیستیک می دانند ، نمی دانند.
اگر خواهر یا مادر شما نیز دارای آن باشد ، احتمالاً به سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا خواهید شد. این همچنین می تواند مربوط به مشکلاتی باشد که بدن شما بیش از حد انسولین تولید می کند ، که می تواند تخمدان ها و توانایی تخمک گذاری آنها را تحت تأثیر قرار دهد.
سندرم تخمدان پلی کیستیک یا سندروم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری هورمونی است که زنان می توانند در سالهای فرزندآوری خود به دست آورند. این می تواند بر توانایی شما در فرزندآوری تأثیر بگذارد (پزشک شما آن را باروری شما خواهد نامید). همچنین می تواند:
دوره های خود را متوقف کنید یا پیش بینی آنها را سخت کنید
باعث آکنه و موهای ناخواسته بدن و صورت می شود
خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی ، از جمله دیابت و فشار خون بالا را افزایش دهید
برای علائم می توانید درمان کنید. و ممکن است بتوانید باردار شوید ، اگرچه ممکن است برای بهبود باروری خود نیاز به مصرف دارو داشته باشید.
برخی از زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک کیستهایی در تخمدانهای خود دارند. به همین دلیل به آن “پلی کیستیک” گفته می شود. اما این نام گمراه کننده است زیرا بسیاری از زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک کیست ندارند.
هورمون ها و سندروم تخمدان پلی کیستیک
وقتی سندروم تخمدان پلی کیستیک دارید ، هورمونهای تولید مثل شما از تعادل خارج می شوند. این می تواند منجر به بروز مشکل در تخمدان های شما شود ، از جمله عدم به موقع پریود یا عدم دریافت آن.
سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟
تنبلی تخمدان ( PCOS ) يكي از شايع ترين علل ناباروري زنان است كه 6 تا 12 درصد از زنان در سن باروري را تحت تاثير قرار مي دهد. اما این خیلی بیشتر از این است این وضعیت سلامتی مادام العمر بسیار فراتر از سالهای فرزندآوری ادامه دارد.
زنان مبتلا به تنبلی تخمدان غالباً مقاوم به انسولین هستند. بدن آنها می تواند انسولین بسازد ، اما نمی تواند از آن به طور مؤثر استفاده کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. آنها همچنین دارای سطح بالاتری از آندروژن ها (هورمونهای مردانه نیز هستند) که می توانند جلوی آزاد شدن تخمک ها (تخمک گذاری) را بگیرند و باعث پریودهای نامنظم ، آکنه ، نازک شدن پوست سر و رشد بیش از حد مو در صورت و بدن شوند.
زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک می توانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند ، به خصوص اگر اضافه وزن دارند:
دیابت – بیش از نیمی از زنان مبتلا به PCOS در سن 40 سالگی به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند
دیابت حاملگی (دیابت هنگام بارداری) – که بارداری و نوزاد را در معرض خطر قرار می دهد و می تواند منجر به دیابت نوع 2 بعد از زندگی در مادر و کودک شود
بیماری قلبی – زنان مبتلا به PCOS بیشتر در معرض خطر هستند و با افزایش سن خطر افزایش می یابد
فشار خون بالا – که می تواند به قلب ، مغز و کلیه ها آسیب برساند
کلسترول بالا (LDL) “بد” و کلسترول HDL کم (“خوب”) – خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد
نماد آپنه خارج از خواب – اختلالی که باعث می شود تنفس در هنگام خواب متوقف شود و خطر بیماری قلبی و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد
پلاک سکته مغزی (کلسترول و گلبولهای سفید) انسداد رگهای خونی می تواند منجر به لخته شدن خون شود که به نوبه خود می تواند باعث سکته مغزی شود
PCOS همچنین با افسردگی و اضطراب در ارتباط است ، اگرچه ارتباط کاملاً درک نشده است.
___________________________________________________
راه های ارتباطی با دکتر منیره گلشیرازی
شماره تماس دکتر : 02177877513
پیج اینستاگرام دکتر منیره گلشیرازی
کانال آپارات دکتر منیره گل شیرازی
___________________________________________________
سایر مطالب
بهترین دکتر برای جوانسازی واژن با prp
بهترین دکتر برای درمان ناباروری در زنان
سلام سه ماه پیش رفتم دکتر برای چکاپ های قبل از بارداری که متوجه شدم تنبلی تخمدان دارم و دکتر بهم قرص متفورمین ودوفاستون تجویز کرد اوایل هیچ مشکلی نداشتم اما الان که تقریبا 15 روز از دوره ی مصرف 3 ماهه از قرص هام مانده به طور خیلی زیادی دچار لکه بینی میشوم باید دوره ی قرص هایم را قطع کنم؟
برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک آیا رژیم غذایی یا ورزش میتواند کمک کند؟
سلام وقت شما بخیر
بلهپ، اولین قدم برای درمان تغییر سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی مناسب است. بنابراین بهتر است به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.