
انواع سرطان های رحم
انواع سرطان های رحم
سرطان رحم یکی از مشکلاتی است که جان زنان و مادران را به خطر انداخته است.
تقریباً 2/8 درصد زنان حداقل یک بار سرطان رحم را تجربه می کنند.
اگر زنان سریع متوجه سرطان خود شوند و به درمان آن اقدام کنند احتماا زنده ماندن بیش تر از 5 سال را به بالا تر از 95 درصد می رسانند.
رحم یک کیسه ماهیچه ای و گلابی شکل است که در لگن قرار دارد. سلول های سنگفرشی ساده در بخش داخلی آن قرار گرفته است و اندومتر را بوجود آورده است. اگر سلول های دیواره رحم به دلایل مختلفی از کنترل و تنظیم خارج شوند و بیش از حد تقسیم انجام دهند.
اگر سلول ها تقسیم شوند و پراکنده شوند، سرطان را پخش کرده و متاستاز اتفاق می افتد.
اگر نشانه های زیر را داشتید شما ممکن است مبتلا به سرطان رحم باشید.
خون ریزی و ترشحات غیرطبیعی از واژن، درد هنگام دفع ادرار و یا رابطه جنسی و درد در ناحیه زیر شکم و لگن از شایع ترین این علائم است.
سرطان رحم معمولاً با آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی، نمونه گرافی و تصویر برداری مشخص می شود و راه های درمان آن با توجه به نوع سرطان تعیین می شود.
بعد از تشخیص سرطان، مرحله و درجه بندی سرطان با استفاده از روش های عکس برداری قفسه سینه، اسکن های سی تی اسکن و MRI مشخص می شود. بعد از تعیین درجه سرطان روش های درمان با توجه به سن بیمار و عوامل دیگر انتخاب می شود که می تواند شامل شیمی درمانی، پرتودرمانی و هورمون درمانی باشد.

انواع سرطان های رحم
سرطان آندومتر چیست؟
سرطان آندومتر از زمانی شروع می شود که سلولهای آندومتر (پوشش داخلی رحم) خارج از کنترل رشد می کنند. سلول های تقریباً در هر قسمت از بدن می توانند به سرطان تبدیل شوند و به سایر قسمت های بدن نیز سرایت کنند.
رحم یا رحم بخشی از سیستم تولید مثل زنان است که شامل تخمدان ها ، لوله های رحمی ، دهانه رحم (گردن رحم) و واژن نیز می باشد.
رحم تقریباً به اندازه و شکل یک گلابی توخالی وارونه است. در شکم بین مثانه و راست روده قرار می گیرد و توسط عضله در آنجا نگه داشته می شود. توسط گردن رحم به واژن متصل می شود. رحم جایی است که جنین در دوران بارداری رشد می کند. از دو لایه تشکیل شده است:
هر ماه تخمدان ها در فرآیندی به نام تخمک گذاری تخمک آزاد می کنند. تخمک از لوله رحمی به سمت رحم حرکت می کند. اگر تخمک توسط اسپرم بارور شود ، خود را در پوشش رحم کاشته و به یک کودک تبدیل می شود. اگر تخمک توسط اسپرم بارور نشود ، پوشش داخلی ریخته می شود و از طریق واژن از بدن خارج می شود. این جریان به عنوان قاعدگی شناخته می شود.
تخمدان ها هورمون های استروژن و پروژسترون را تولید می کنند که باعث تخمک گذاری و قاعدگی می شوند. یائسگی زمانی اتفاق می افتد که سطح این هورمون ها کاهش یابد. پریودهای یک زن یائسه متوقف می شود و او قادر به باردار شدن نیست. رحم کوچکتر می شود ، و آندومتر نازک تر و غیرفعال می شود.
تومورها خوشخیم یا بدخیم اند
تومور های خوش خیم سرطانی نمی باشند و معمولا در سایر قسمت های بدن گسترش پیدا نمی کنند. این نوع تومور ها بعد از بیرون آوردن دوباره عود نمی کنند. مهم ترین ویژگی تومورهای خوش غیر این است که غیر مرگبار می باشند.
اختلالات خوشخیم رحم
فیبروید Fibroid :
این نوع از تومور ها شایع ترین تومور در رحم می باشند که اصولا در 41 تا 50 سالگی ایجاد می شوند. حتی ممکن است چند مورد فیبروید در رحم یک زن وجود داشته باشد. اما نکته قابل توجه ان است که فیبروید ها تبدیل به سرطان نمی شوند. بعد از یائسه شدن زنان این فیبروید ها کوچک و به مرور ناپدید می شوند.
فیبروید رحم دارای نشانه خاصی نمی باشد و همچنین نیاز به درمان ندارد. اما ممکن است به دلیل محل قرار گیری دچار خونریزی، ترشح واژنی و تکرر ادرار شود. اگر این نشانه ها در شما وجود دارد بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید. اگر فیبروید منجر به فشار بیش از حد شود و یا به اندام ها فشار وارد کند ممکن است پزشک جراحی را در نظر بگیرد.
آندومتریوز
اندومتریوز یک حالت خوش خیم است که در دهه 30 و 40 شایع می باشد. به ویژه در بانوانی که بارداری را تجربه نکرده اند. این حالت با رشد بافت اندومتر در خارج از رحم و اندام های اطراف ایجاد می شود. این بیماری مشکل درد در دوره قاعدگی و گاهی نیز ناتوانی در بارداری می شود.
هایپرپلازی آندومتر
هایپرپلازی آندومتر به افزایش سلول های جداره رحم می گویند. با توجه به این مسئله که هایپرپلازی آندومتر همیشه به سرطان تبدیل نمی شود، اما گاهی ممکن است سرطان شود.
دوره های قاعدگی شدید
خونریزی مابین پریودها
از شایع ترین دلایل ابتلا به این بیماری به شمار می آیند که در بانوان بعد از 40 سال ممکن است رخ دهد.
___________________________________________________
راه های ارتباطی با دکتر منیره گلشیرازی
شماره تماس دکتر : 02177877513
پیج اینستاگرام دکتر منیره گلشیرازی
کانال آپارات دکتر منیره گل شیرازی
___________________________________________________
سایر مطالب
بهترین دکتر برای جوانسازی واژن با prp
بهترین دکتر برای درمان ناباروری در زنان
بهترین متخصص زنان در شرق تهران
با سلام . میخواستم بدانم در سنین بالای 35 سالگی در سال چند بار تست پاپ اسمیر داده شود؟
سلام روز شما بخیر
تست پاپ اسمیر در افراد بالای 30 سال همراه با تست hpv انجام می شود. همچنین بهتر است سه سال یک بار صورت گیرد. در برخی موارد پزشک انجام سالانه این تست را برای زنان الزامی می کند. گاهی نیز ممکن است زمان انجام بیش از 3 سال در نظر گرفته شود.
علت به وجود آمدن سرطان رحمی چیست؟ چگونه میتوان از ان جلوگیری کرد”؟
سلام وقت بخیر
عوامل خطر ساز بسیاری ممکن است باعث ابتلا به این بیماری شوند، برخی از این موارد شامل : سن، نژاد،چاقی،ژنتیک،دیابت،تاموکسیفن ، پرتو درمانی، تغذیه نامناسب و … که هر کدام ممکن است باعث ایجاد این مشکل شوند.
[…] بروز سرطان داخلی رحم […]